Serik Toptancı Hali

Serik Toptancı Hali Serik Toptancı Hali, Serik ne yetişir?, Antalya Serik in neyi meşhur?, Antalya Serik Yörük mü?, Serik eski ismi nedir?, Belek ve Serik aynı yer mi?, Serik kökeni nereden gelir?, Antalya Serik hangi Türk boyundan?

Serik ne yetişir?

Başta domates üretimi olmak üzere 375.000 ton örtü altı ve açık tarla sebze, başta zeytin, nar ve narenciye olmak üzere 56.000 ton meyvecilik, başta hububat, pamuk ve mısır olmak üzere 97.000 ton tarla bitkileri ve başta karanfil olmak üzere 52.000.000 adet süs bitkileri üretimi ilçenin önemli üretim kalemlerini ...

Antalya Serik in neyi meşhur?

Serik ve Üzüm

Serik'in gıda olarak neyi ile meşhur denilince, üzümleri Türkiye'nin en lezzetli üzümleri arasında yer aldığı söylenebilir. Özellikle de Ilıcabaşı Mahallesi'nde yetişen Serik üzümleri ülke genelinde ün kazanmış durumda. Bu üzümler, iri taneleri ve tatlı aroması ile ünlü.



Antalya Serik Yörük mü?

İlçemizde sosyal, kültürel ve ekonomik alt yapının özünü Yörükler teşkil eder. İlçede yaşayan Yörükler, yazları Sorgun ve Çayır Yaylasında; kışın ise Serik'te ikamet etmektedirler. Yörükler açısından göç önemlidir.

Serik eski ismi nedir?

Yöre halkının “Şevketiye” ismini benimsememesi üzerine Cumhuriyetin ilk yıllarında 26 Haziran 1926 tarihinde “Kökez” ismiyle ilçe merkezi haline gelmiştir. Serik adıyla da kayıtlara geçmiştir.


Belek ve Serik aynı yer mi?

Belek, Antalya'nın Serik ilçesine, bağlı bir mahalledir.

Serik kökeni nereden gelir?

Bugünkü Yanköy Köyü civarında bulunan ve halk dilinde “Asar” adıyla bilinen Sillyon, Karahisar Nahiyesi'nin merkezi, Belkıs, (Aspendos Tiyatrosu çevresi) Serik Nahiyesi'nin merkezi olmuştur. XIX. yy.'da “Karahisar-ı Teke” kazası yerine “Serik” adı kullanılmaya başlanmıştır.

Antalya Serik hangi Türk boyundan?

Bozahmetli Yörük Aşireti | Antalya-Manavgat-Akseki-Seydişehir-Beyşehir-Serik. Bozahmetli Yörük Aşireti, Anadolu Selçukluları döneminde Orta Asya'dan gelerek Toroslara yerleşen Oğuz boylarından olup, Antalya-Konya bölgesinde göçebe, yarı göçebe ve yerleşik olarak yaşarlar.

En çok Yörük hangi ilde?

Anadolu'ya Selçuklu İmparatorluğu dönemimde gelen, Osmanlı kayıtlarında Yürüyen anlamında, Yörük ya da Orta Asya'daki adlarıyla 'Bozuluş' diye nitelendirilen, özbeöz Türk olan yörükler bugün 'konmuş' yani yerleşik duruma geçmiş Yörükler, daha çok; Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerleşiktirler.

Sarıkeçililer nereden geldi?

Geçmişi Horasan'a ve Orta Asya'ya dayanan, bin yıldan bu yana da Anadolu'da hiç değişmeden varlığını sürdüren bir kadim kültürün temsilcileridir.

Serik kaç mahallesi var?

Halen Serik; İlçe Belediyesi ve 66 Mahalleden oluşan 129.418 nüfusa sahip, Antalya'nın 6. büyük ilçesi konumundadır.

Serik nasıl bir yerdir?

Antalya'nın popüler ilçelerinden olan Serik, özellikle sınırları içerisinde bulunan Belek ile ön plana çıkmaktadır. Türkiye çapında ünlü golf sahaları ve birbirinden keyifli plajları ile birlikte her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçede Akdeniz iklimi hakim olduğu için deniz turizmi oldukça uzun sürmektedir.

Serik Belek mi?

Antalya'nın popüler ilçelerinden olan Serik, özellikle sınırları içerisinde bulunan Belek ile ön plana çıkmaktadır. Türkiye çapında ünlü golf sahaları ve birbirinden keyifli plajları ile birlikte her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçede Akdeniz iklimi hakim olduğu için deniz turizmi oldukça uzun sürmektedir.

Benzer İçerikler