Sarafin Şarap

Sarafin Şarap Sarafin Şarap, Sarafin şarap kimin?, Sarafin nasıl bir şarap?, Sarafin Cabernet Sauvignon nasıl?, Sarafin Merlot nasıl bir şarap?, Ahmet Kutman kimdir?, Doluca sahibi kim?

Sarafin şarap kimin?

Doluca Yönetim Kurulu Başkanı ve ana şarap yapımcısı Ahmet Kutman'ın 1989 yılında Güven Nil ile başlattığı Sarafin Projesi de Türkiye'de kaliteli şarapçılığın gelişimi açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Ahmet Kutman, Doluca Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine günümüzde de devam etmektedir.

Sarafin nasıl bir şarap?

Güçlü gövdeli, ağır tanenli ve sıkı dokulu bir kırmızı. Henüz kapalı. 2-3 yıl daha bekletilip 10 yıllık bir süre içinde yudumlanmalı, içmeden önce en az 1 saat karafta havalanmalı. Derin katmanlı, zamanla açılacak masif bir şarap.


Sarafin Cabernet Sauvignon nasıl?

Gövdeli, konsantre ve sağlam yapılı bir kırmızı. Güçlü ama esnek tanenlere sahip, 2-3 yıl sonra daha da yuvarlanacak. Mutlaka 1 saat önce karafa aktarılarak yudumlanmalı, dinlenmiş bifteklere ve ossobuco, dana incik gibi ağır et yemeklerine eşlik etmeli.

Sarafin Merlot nasıl bir şarap?

12 ay Fransız ve Amerikan ve meşe fıçılarda dinlendirilmiş, 14.5 derece alkollü. Bordo renkli. Olgun kırmızı meyve ve hafif deri çağrışımlı bukelere sahip. Orta gövdeli, yoğun tanenli, yüksek alkolü de belirgin hissediliyor ve içimi biraz zorlaştırıyor. 2-3 yıl içinde kırmızı etlerle yudumlanmalı.


Ahmet Kutman kimdir?

Nihat Ahmet Kutman bugün Doluca Şaraplarının kurucusu olarak bilinmektedir. Kısaca üç kardeş kısa zamanda ortaklıklarını ayırarak kendi yollarına giderler ve kendi şaraplarını kendileri pazarlarlar.

Doluca sahibi kim?

Doluca Şarapçılık'ın Sahibi Ahmet Kutman, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Başkan Albayrak'a hayırlı olsun temennisinde ileten Ahmet Kutman, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Sarafin Shiraz ne kadar?

Avustralya Şiraz'larını andıran canlı ve modern bir kırmızı, bu şimdiye kadarki belki en iyi rekoltesi. 4-5 yıl içinde baharatlı yemeklerle, az acılı kebaplarla ve dinlenmiş bifteklerle denenmeli, 16 derecede yudumlanmalı. 531 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

Sarafin Merlot tadı nasıl?

Sarafin Merlot türüne özgü canlı ve zengin bir meyvemsi karaktere sahip. Fransız meşe fıçılarda yıllandırılarak, vanilya ve karamelimsi aromalar kazandırılıyor. Oldukça yumuşak içimli ve gövdeli bir şarap.

Sarafin Merlot nerenin şarabı?

Merlot, Saroz Bölgesi'ne ideal uyum gösteren Fransa-Bordeaux kökenli bir üzümdür.

Sarafin nerede üretiliyor?

Doluca tarafından Tekirdağ'da üretilen Doluca Sarafin marka şarap çeşitlerine ve fiyatlarına, İyişarap uygulaması üzerinden erişebilir ve en uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Sarafin anlami nedir?

Seraflar, Hristiyanlık ve İslam'da, Tanrı'nın tahtını çevreleyen ve sürekli O'nun adını öven meleklerdir. "Tanrı'ya olan yakıcı sevgileri" nedeniyle "Seraf" (yananlar) olarak adlandırılırlar.

Sarafin ne demek?

doluca'nın sarafin şarapları kapsamında ürettiği şaraplardan bir tanesi. şu an piyasada 1999 yılı ürünü bulunabilen bu şarap bu satırların yazarınca şu an yurdumuzdaki güzel şarapları listesinin başında bulunmaktadır.

Benzer İçerikler