Öküzgözü Şarap Fiyat

Öküzgözü Şarap Fiyat Öküzgözü Şarap Fiyat, Öküzgözü kaliteli mi?, Öküzgözü şarap hafif mi?, Öküzgözü nasıl bir şarap?, Öküzgözü şarap tatlı mı?, Öküzgözü şarap ne ile içilir?, Öküzgözü şarap tadı nasıl?, Öküzgözünün diğer adı nedir?

Öküzgözü kaliteli mi?

Şaraplık çeşitlerden Öküzgözü ve Boğazkere ülkemizin en iyi kalitede kırmızı şarap veren çeşitleri arasında yer alır (AKMAN ve YAZICIOĞLU, 1960; CANBAŞ, 1985a). Öküzgözü üzümünün taneleri iri, yuvarlak ve koyu siyah renklidir. Kabukları orta kalınlıkta, tane etli ve şırası boldur.

Öküzgözü şarap hafif mi?

Kavaklıdere öküzgözü

Rengi canlı kırmızı ve hafif yoğun.



Öküzgözü nasıl bir şarap?

Öküzgözü asmasının yaprakları geniş ve girintisizdir. Şarapları zarif, yoğun kırmızı meyvemsi, dolgun ve orta tanenlidir. İyi örnekleri yıllandırmaya uygundur. Son zamanlarda Ege bölgesinde Denizli civarında da yetiştirilmeye başlanmış olup özellikle Çal ve Güney ilçelerinde yetiştirilmektedir.

Öküzgözü şarap tatlı mı?

Tatlı Sert Öküzgözü 2007 kuru üzüm, yoğun kuru kırmızı meyveler, vişne reçeli, karamel, çikolata ve hafif tatlı baharat aromaları oldukça keyifli bir aperitif şarap.

Öküzgözü şarap ne ile içilir?

Orta gövdeli kırmızı şaraplar (Öküzgözü, Sangioevese, Merlot, Cabernet franc, Tempranillo) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler. Zengin kırmızı şaraplar (Boğazkere, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler.

Öküzgözü şarap tadı nasıl?

Öküzgözü orta gövdeli, asiditesi belirgin, yumuşak tanenlere sahip, dengeli ve zarif şaraplar ortaya çıkarır. Ayrıca benim de kırmızı şaraplık üzümlerimiz arasındaki favorimdir. Bu üzümün hayat verdiği şarapları tattığımızda, vişne, kiraz ve karadut aromalarının damağımızda dans ettiğine tanık olabiliriz.


Öküzgözünün diğer adı nedir?

öküzgözü, sığırgözü, mastı çiçeği.

Neden Öküzgözü?

İri ve koyu tanelerinin renginden ötürü öküzün gözüne benzetilmesinden dolayı Öküzgözü adını almıştır. Türk şarapçılığında klasik bir kupaj denilince akla hiç kuşkusuz Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan şaraplar gelir.

En ağır şarap hangisi?

Cabernet üzümü uzun süreli periyotta olgunlaşır. Kırmızı şarapların en koyu ve en ağır olanıdır.

Öküzgözü yumuşak mı?

Genellikle yakut kırmızısı renkli, orta gövdeli, asidi yüksek, yumuşak tanenli, zarif ve dengeli şaraplar vermektedir.

Öküzgözü nereye ait?

“BİR ŞEHİR: ELAZIĞ, BİR SEKTÖR: BAĞCILIK, BİR ÜRÜN: ÖKÜZGÖZÜ ÜZÜMÜ, BİR MARKA: ELAZIĞ ŞARABI”. Fırat Üniversitesi Harput Araştırmaları Dergisi 2/1 (Mart 2015), 77-110. YÜCEL N. BİR ŞEHİR: ELAZIĞ, BİR SEKTÖR: BAĞCILIK, BİR ÜRÜN: ÖKÜZGÖZÜ ÜZÜMÜ, BİR MARKA: ELAZIĞ ŞARABI.

Öküzgözü şarap nereye ait?

Elazığ'ın Öküzgözü ile, kaliteli ve dengeli bir kupaj şarap oluşturur. Üzümün kabuklarında bulunan ve şaraba burukluk katan tanen oranı bu üzüm cinsinde çok fazladır. Burukluğun yanı sıra, baharlı tadı, şarap üretiminde Boğazkere üzümünü çok değerli kılmaktadır.

Benzer İçerikler