Öküzgözü Boğazkere

Öküzgözü Boğazkere Öküzgözü Boğazkere, Öküzgözü Boğazkere tadı nasıl?, Öküzgözü Boğazkere şarap nasıl?, Öküzgözü nasıl bir üzüm?, Öküzgözü mü Boğazkere mi?, Öküzgözü yumuşak mı?, Öküzgözünün diğer adı nedir?, Öküzgözü şarap tatlı mı?

Öküzgözü Boğazkere tadı nasıl?

Damakta siyah erik, yaban mersinine, yoğun mineralitesiyle topraksı tonlar eşlik ediyor. Asiditesi gayet dengeli, yormuyor. Orta gövdeli. Zaman geçip açıldığında hem burunda hem damakta dolmalık biber notaları gelmeye başlıyor.

Öküzgözü Boğazkere şarap nasıl?

Boğazkere ise taneleri orta büyüklükte ve yuvarlak, kabukları kalın, etli kısmı sıkı ve yeşilimtirak renktedir. Şarap üretimi için uygun olgunluk zamanında Öküzgözü üzümünün asit miktarı yüksek, Boğazkere üzümünün ise asit miktarı düşük, şeker ve tanen miktarı yüksektir.


Öküzgözü nasıl bir üzüm?

Öküzgözü, Türkiye'de yetişen en iri üzüm çeşidi ama adını iriliğinden değil öküzlerin gözleri gibi koyu renkli -mavi siyah- oluşundan alıyor. Oval ve etli; lezzetli, sulu.

Öküzgözü mü Boğazkere mi?

Öküzgözü bir diğeridir. Boğazkere, Anadolu'nun en eski ve yerli üzümlerindendir. Elazığ'ın Öküzgözü ile, kaliteli ve dengeli bir kupaj şarap oluşturur.


Öküzgözü yumuşak mı?

Genellikle yakut kırmızısı renkli, orta gövdeli, asidi yüksek, yumuşak tanenli, zarif ve dengeli şaraplar vermektedir.

Öküzgözünün diğer adı nedir?

öküzgözü, sığırgözü, mastı çiçeği.

Öküzgözü şarap tatlı mı?

Tatlı Sert Öküzgözü 2007 kuru üzüm, yoğun kuru kırmızı meyveler, vişne reçeli, karamel, çikolata ve hafif tatlı baharat aromaları oldukça keyifli bir aperitif şarap.

Öküzgözü şarap hafif mi?

Kavaklıdere öküzgözü

Rengi canlı kırmızı ve hafif yoğun.


Öküzgözü şarap neyle içilir?

Orta gövdeli kırmızı şaraplar (Öküzgözü, Sangioevese, Merlot, Cabernet franc, Tempranillo) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler. Zengin kırmızı şaraplar (Boğazkere, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler.

Neden Öküzgözü?

İri ve koyu tanelerinin renginden ötürü öküzün gözüne benzetilmesinden dolayı Öküzgözü adını almıştır. Türk şarapçılığında klasik bir kupaj denilince akla hiç kuşkusuz Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan şaraplar gelir.

Öküzgözü Boğazkere nerede yetişir?

Son zamanlarda Ege bölgesinde Denizli civarında da yetiştirilmeye başlanmış olup özellikle Çal ve Güney ilçelerinde yetiştirilmektedir. Geleneksel olarak; buzbağ adı verilen Türk kupajında Boğazkere ile harmanlanıp şişelenir.

Öküzgözü nerenin üzümü?

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en fazla çeşit ve kalitede üzüm yetiştiren şehridir. Yetiştirilen üzümler, cins ve kalite bakımından çok çeşitlilik arz eder.

Benzer İçerikler