Macallan Viski Fiyat 2024

Macallan Viski Fiyat 2024 Macallan Viski Fiyat 2024, Macallan viski kime ait?, Macallan nerede satılıyor?, Macallan nasıl okunur?, En kaliteli viski hangisi?, Macallan nasıl bir viski?, En pahalı viski ne kadar?, Macallan ne ile içilir?

Macallan viski kime ait?

İskoçya'nın en prestijli markalarından biri olan Macallan, viskilerin Rolls-Royce'u olarak da biliniyor.

Macallan nerede satılıyor?

İskoçya'nın Highland bölgesinde bulunan Macallan damıtım evinden çıkan viskilerin %75'i single malt yapımı için kullanılırken, geriye kalan %25 Famous Grouse ve Cutty Sark gibi Edrington grubu bünyesinde bulunan harman viskilerin harmanında kullanılmak üzere yola çıkıyor.


Macallan nasıl okunur?

Macallan: mack-al-un (Macallan, Magh: Bereketli Toprak ve St.Fillan Adlı İrlanda Asıllı Keşisin Adının Birleşiminden Meydana Gelmektedir.)

En kaliteli viski hangisi?

Macallan, viski fıçılarını özellikle seçilmiş Amerikan ve İspanyol meşe ağaçlarından ürettirir. Bu fıçılar, viskiye benzersiz bir tat ve aroma katmak için önceden şeri ile doldurulmuştur. Bu özenli ve maliyetli süreç, Macallan'ın kalitesini ve kendine has tadını belirler.

Macallan nasıl bir viski?

Birleşik Krallık'ta 2,1 milyon sterline (75 milyon TL) alıcı bulan İskoç viskisi, açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde dün açık artırmaya çıkan 1926 tarihli Macallan viskisi, satış öncesi tahmin edilen fiyatın iki katına satıldı.

En pahalı viski ne kadar?

Su ilavesi yapılmadan ve buz eklenmeden servis edilen viskinin alkol oranı %60'lara kadar çıktığı için acele etmeden, yudum yudum içilmesi önerilir. Buzlu viskiden şaşmayanlar için The Macallan buzlu hali ile de eşsiz aromalarını cömertçe sunuyor.


Macallan ne ile içilir?

The Macallan Quest belki de çok farklı fıçıların bir kombinasyonu olduğu için biraz denge sorunları yaşayan bir şişe. Oldukça genç karakterli ve yazın buzla tüketilmek için çok uygun olabilecek giriş düzeyi bir tek malt viski.

Macallan malt viski mi?

Macallan Triple Cask 12, damıtımevinin Fine Oak serisi yerine çıkarmış olduğu Triple Cask serisinin en genç üyesi. Avrupa Şeri, Amerikan Şeri ve Amerikan Bourbon olmak üzere 3 farklı fıçıda olgunlaştırılan ekspresyon %40 alkol derecesiyle şişeleniyor.

Macallan 12 nedir?

Bölge İskoçya'da bulunan damıtımevlerinin yarısına yakınını bünyesinde barındırıyor. Bunlardan Glenfiddich, Glenlivet, Macallan, Aberlour, Cardhu, Balvenie, Benromach Türkiye'de bulabileceğiniz markalardan.

Macallan hangi bölgede?

Sek içeceğiniz viskinin aynı zamanda oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle alkol oranı yüksek olan viskileri su ile seyreltmeyi deneyebilirsiniz. İçimini daha yumuşak bir hale getirecektir. Bunun en sağlıklı yolu, viskiye pipet ile su eklemektir.

Viskiyi rahat nasıl içilir?

Speyside bölgesindeki ünlü damıtımevinin içlerinde daha önce Oloroso şeri yıllandırılmış Avrupa ve Amerikan fıçılarında bekletilmiş single malt viskisi. 43 derece alkollü. Altın sarısı ışıltılar saçan açık kehibar renginde. Burun ve damakta kuru meyve, tatlı baharat ve narenciye çağrışımlı bukelere sahip.

Macallan 18 nedir?

Halihazırda dünyanın en değerli viskisi Macallan Adami 1926'nın bir şişesi 2019'da 1 milyon 500 bin sterline satılmıştı. Bu bir rekordu. Aynı seriden bir şişe 18 Kasım'da açık artırmaya çıkarılıyor. Bu şişenin 750 bin ila 1,2 milyon sterlin arasında satılacağı tahmin ediliyor.

Benzer İçerikler