Macallan Viski

Macallan Viski Macallan Viski, Macallan nasıl bir viski?, Macallan viski kime ait?, En pahalı viski ne kadar?, En kaliteli viski hangisi?, Macallan nerede satılıyor?, Macallan 12 nedir?

Macallan nasıl bir viski?

Macallan, viski fıçılarını özellikle seçilmiş Amerikan ve İspanyol meşe ağaçlarından ürettirir. Bu fıçılar, viskiye benzersiz bir tat ve aroma katmak için önceden şeri ile doldurulmuştur. Bu özenli ve maliyetli süreç, Macallan'ın kalitesini ve kendine has tadını belirler.

Macallan viski kime ait?

İskoçya'nın en prestijli markalarından biri olan Macallan, viskilerin Rolls-Royce'u olarak da biliniyor.


En pahalı viski ne kadar?

Birleşik Krallık'ta 2,1 milyon sterline (75 milyon TL) alıcı bulan İskoç viskisi, açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde dün açık artırmaya çıkan 1926 tarihli Macallan viskisi, satış öncesi tahmin edilen fiyatın iki katına satıldı.

En kaliteli viski hangisi?

İskoçya'nın Highland bölgesinde bulunan Macallan damıtım evinden çıkan viskilerin %75'i single malt yapımı için kullanılırken, geriye kalan %25 Famous Grouse ve Cutty Sark gibi Edrington grubu bünyesinde bulunan harman viskilerin harmanında kullanılmak üzere yola çıkıyor.


Macallan nerede satılıyor?

Macallan Triple Cask 12, damıtımevinin Fine Oak serisi yerine çıkarmış olduğu Triple Cask serisinin en genç üyesi. Avrupa Şeri, Amerikan Şeri ve Amerikan Bourbon olmak üzere 3 farklı fıçıda olgunlaştırılan ekspresyon %40 alkol derecesiyle şişeleniyor.

Macallan 12 nedir?

Macallan: mack-al-un (Macallan, Magh: Bereketli Toprak ve St.Fillan Adlı İrlanda Asıllı Keşisin Adının Birleşiminden Meydana Gelmektedir.)

Macallan nasıl okunur?

Su ilavesi yapılmadan ve buz eklenmeden servis edilen viskinin alkol oranı %60'lara kadar çıktığı için acele etmeden, yudum yudum içilmesi önerilir. Buzlu viskiden şaşmayanlar için The Macallan buzlu hali ile de eşsiz aromalarını cömertçe sunuyor.

Macallan ne ile içilir?

Speyside bölgesindeki ünlü damıtımevinin içlerinde daha önce Oloroso şeri yıllandırılmış Avrupa ve Amerikan fıçılarında bekletilmiş single malt viskisi. 43 derece alkollü. Altın sarısı ışıltılar saçan açık kehibar renginde. Burun ve damakta kuru meyve, tatlı baharat ve narenciye çağrışımlı bukelere sahip.

Macallan 18 nedir?

Ünlü Japon markası Suntory'nin nadir şişelemelerinden Yamazaki 55 tam 488.000 Euro'ya alıcı buldu. Çinli bir alıcı tarafından satın alınan bu viski böylece Türkiye sınırları içerisinde satışı yapılan en pahalı viski olarak tarihe geçti.

Türkiye'de en pahalı viski hangisi?

Chivas Regal ( /ˈʃɪvəs/ ), İskoçya'da Pernod Ricard tarafından harmanlanmış olarak üretilen bir İskoç viskisidir. Şirket 1786'da İskoçya'nın Speyside kentinde bulunan Keith kasabasındaki, Strathisla adındaki Kuzey İskoçya'nın en eski damıtım evinde kurulmuştur.

Chivas Regal kimin malı?

Royal Salute 21 – The Signature Blend

Chivas Brothers'ın 1953'te Kraliçe II.Elizabeth'in taç giyme töreni onuruna yaptığı Royal Salute 21, İskoçya'nın farklı bölgelerinden en genci 21 yaşında olan malt ve tahıl viskilerin harmanında oluşan özel bir şişeleme.


Royal Salute 21 ne demektir?

Dünya genelinde 7 altın madalyası bulunan efsane viski markası, ilk ödülünü, 1904 yılında Jack Daniel, Old No.7 Tennessee viskisiyle St. Louis Missouri'de yapılan Dünya Fuarında 20 viski arasında, dünyanın en iyi viskisi seçilerek almıştır.

Benzer İçerikler