Macallan 12 Fiyat

Macallan 12 Fiyat Macallan 12 Fiyat, En pahalı viski ne kadar?, Macallan hangi ülkenin?, Macallan nerede satılıyor?, Macallan 12 nedir?, En kaliteli viski hangisi?, Türkiye'de en pahalı viski hangisi?, Macallan nasıl bir viski?

En pahalı viski ne kadar?

Birleşik Krallık'ta 2,1 milyon sterline (75 milyon TL) alıcı bulan İskoç viskisi, açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde dün açık artırmaya çıkan 1926 tarihli Macallan viskisi, satış öncesi tahmin edilen fiyatın iki katına satıldı.

Macallan hangi ülkenin?

İskoçya'nın en prestijli markalarından biri olan Macallan, viskilerin Rolls-Royce'u olarak da biliniyor.


Macallan nerede satılıyor?

İskoçya'nın Highland bölgesinde bulunan Macallan damıtım evinden çıkan viskilerin %75'i single malt yapımı için kullanılırken, geriye kalan %25 Famous Grouse ve Cutty Sark gibi Edrington grubu bünyesinde bulunan harman viskilerin harmanında kullanılmak üzere yola çıkıyor.

Macallan 12 nedir?

Macallan Triple Cask 12, damıtımevinin Fine Oak serisi yerine çıkarmış olduğu Triple Cask serisinin en genç üyesi. Avrupa Şeri, Amerikan Şeri ve Amerikan Bourbon olmak üzere 3 farklı fıçıda olgunlaştırılan ekspresyon %40 alkol derecesiyle şişeleniyor.

En kaliteli viski hangisi?

Ünlü Japon markası Suntory'nin nadir şişelemelerinden Yamazaki 55 tam 488.000 Euro'ya alıcı buldu. Çinli bir alıcı tarafından satın alınan bu viski böylece Türkiye sınırları içerisinde satışı yapılan en pahalı viski olarak tarihe geçti.


Türkiye'de en pahalı viski hangisi?

Macallan, viski fıçılarını özellikle seçilmiş Amerikan ve İspanyol meşe ağaçlarından ürettirir. Bu fıçılar, viskiye benzersiz bir tat ve aroma katmak için önceden şeri ile doldurulmuştur. Bu özenli ve maliyetli süreç, Macallan'ın kalitesini ve kendine has tadını belirler.

Macallan nasıl bir viski?

Macallan Edition No.5 (İskoç Single Malt, %48.5 abv)

Damak: Damakta bol meyveli ve baharatlı. Elma, armut ve şeftali gibi meyvemsi tatları tarçın, biber, zencefil ve hafif meşe takip ediyor. Karamel ve çikolata da ikincil tatlar olarak hissediliyor. Oldukça dolgun ve kaygan.


Macallan viski tadı nasıl?

İskoçya'nın en prestijli markalarından biri olan Macallan, viskilerin Rolls-Royce'u olarak da biliniyor. Kendisi aynı zamanda James Bond ve Harvey Specter gibi ikonik karakterlerin de favori viskidir.

Macallan ne viskisi?

Su ilavesi yapılmadan ve buz eklenmeden servis edilen viskinin alkol oranı %60'lara kadar çıktığı için acele etmeden, yudum yudum içilmesi önerilir. Buzlu viskiden şaşmayanlar için The Macallan buzlu hali ile de eşsiz aromalarını cömertçe sunuyor.

Macallan ne ile içilir?

The Macallan Quest belki de çok farklı fıçıların bir kombinasyonu olduğu için biraz denge sorunları yaşayan bir şişe. Oldukça genç karakterli ve yazın buzla tüketilmek için çok uygun olabilecek giriş düzeyi bir tek malt viski.

Macallan malt viski mi?

Chivas Regal ( /ˈʃɪvəs/ ), İskoçya'da Pernod Ricard tarafından harmanlanmış olarak üretilen bir İskoç viskisidir. Şirket 1786'da İskoçya'nın Speyside kentinde bulunan Keith kasabasındaki, Strathisla adındaki Kuzey İskoçya'nın en eski damıtım evinde kurulmuştur.

Chivas iskoç viskisi mi?

Birçok viski şişesinin üzerinde 12, 18, 21 gibi sayılar olduğunu göreceksiniz. Eğer bir harman viskiden bahsediyorsak, şişenin üzerindeki sayı o viskinin harmanında bulunan en genç viskinin yaşını verir.

Benzer İçerikler