Kavaklıdere Selection

Kavaklıdere Selection Kavaklıdere Selection, Kavaklıdere Selection şarap nasıl?, Kavaklıdere Selection ne kadar?, Kavaklıdere Öküzgözü nasıl?, Kavaklıdere Öküzgözü ne kadar?, Selection şarap ne demek?, Şarabın iyi olduğunu nasıl anlarız?, Kavaklıdere nerenin markası?

Kavaklıdere Selection şarap nasıl?

Burunda zengin ve kalıcı vişne, mürdüm eriği ve tatlı baharat notaları; damakta tam gövdeli, diri, güçlü, olgun tanenli olup yıllanma potansiyeline sahip bir kırmızıdır. İdeal servis sıcaklığı 17-18° C olup, yatık olarak 12-15° C'de muhafaza edilmeli.

Kavaklıdere Selection ne kadar?

52 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

Kavaklıdere Şarapları A.Ş.



Kavaklıdere Öküzgözü nasıl?

Canlı mor renkte. Burunda çok canlı, nar ve mürdümeriği çağrışımlı aromalara çiçeksi nüanslar eşlik ediyor. Orta gövdeli, rahat içimli, Primeur şarapları andıran çok zarif bir kırmızı. 14-16 derece aralığında sunulmalı, kara etli balıklar, oğlak ve kuzu etleri ve az acılı kebaplarla denenmeli.

Kavaklıdere Öküzgözü ne kadar?

Kavaklıdere Şarapları'nın 60. Yılı şerefine 1987 yılında üretime başlanan Selection serisi, Anadolu şarapçılığının yükselen değeridir. Elazığ'dan ve Diyarbakır'dan özenle seçilen üzümlere karakterine en uygun üretim tekniği uygulanmaktadır.

Selection şarap ne demek?

Şarapların kalitesi, sahip oldukları renklerden anlaşılabilmektedir. Örneğin, kaliteli beyaz şaraplar; açık renk, krem rengi, beyaz veya daha koyu bir renkte olmalıdır. Kırmızı ve rose şarapların ise genellikle kırmızıdan mora doğru ilerleyen bir renk skalası mevcuttur.

Şarabın iyi olduğunu nasıl anlarız?

Kavaklıdere Şarapları; 1929 yılında Ankara'da kurulan şaraphane ve burada üretilen şarap markası.


Kavaklıdere nerenin markası?

Kavaklıdere öküzgözü

Rengi canlı kırmızı ve hafif yoğun.


Öküzgözü şarap hafif mi?

Fransa'da 1774 yılında üretilen bir şarap 103 bin 700 euro ile rekor fiyata satıldı. Fransa'nın Jura bölgesine özgü sarı şarabı (vin jaune) Kral 16. Louis döneminde üretilmişti.

Dünyanın en pahalı şarabı kaç para?

İri ve koyu tanelerinin renginden ötürü öküzün gözüne benzetilmesinden dolayı Öküzgözü adını almıştır. Türk şarapçılığında klasik bir kupaj denilince akla hiç kuşkusuz Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan şaraplar gelir.

Neden Öküzgözü?

öküzgözü, sığırgözü, mastı çiçeği.

Öküzgözünün diğer adı nedir?

Beyaz şarap ile kabuklu deniz ürünleri, balık, kümes hayvanları tercih edilmelidir. Beyaz şarap ile keçi peyniri, kaşar peyniri gibi peynirler tercih edilebilir. Kırmızı şarap ile Izgara bonfile, sade burger, ızgarada pişirilmiş kuzu eti, baharatlarla marine edilmiş ve odun ateşinde pişirilmiş etle çok uyumludur.

Şarabı neyle iyi gider?

Genellikle yakut kırmızısı renkli, orta gövdeli, asidi yüksek, yumuşak tanenli, zarif ve dengeli şaraplar vermektedir.

Benzer İçerikler