Kavaklıdere Kırmızı Şarap

Kavaklıdere Kırmızı Şarap Kavaklıdere Kırmızı Şarap, Kavaklıdere Öküzgözü nasıl?, Kavaklıdere markası kimin?, Kavaklıdere şarap hangi il?, Kavaklıdere Yakut hangi üzüm?, Neden Öküzgözü?, Öküzgözü yumuşak mı?, Kavaklıdere nin neyi meşhur?

Kavaklıdere Öküzgözü nasıl?

Canlı mor renkte. Burunda çok canlı, nar ve mürdümeriği çağrışımlı aromalara çiçeksi nüanslar eşlik ediyor. Orta gövdeli, rahat içimli, Primeur şarapları andıran çok zarif bir kırmızı. 14-16 derece aralığında sunulmalı, kara etli balıklar, oğlak ve kuzu etleri ve az acılı kebaplarla denenmeli.

Kavaklıdere markası kimin?

Bugün ikinci kuşak olarak bizler Ali Ahmet Yıldırımoğlu ve Yılmaz Yıldırımoğlu,7.500m²si kapalı olmak üzere 30.000m²lik alan üzerinde kurulu tesislerimizde dünyadaki en ileri teknoloji ile üretim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.


Kavaklıdere şarap hangi il?

Kavaklıdere Şarapları Hakkında

Kavaklıdere Şarapları, 1929 yılında Türkiye'nin ilk özel sektör şarap üreticisi olarak Ankara'nın Kavaklıdere semtinde Cenap And tarafından kurulmuştur.


Kavaklıdere Yakut hangi üzüm?

Merkezi Çankaya'da bulunan bir diğer büyük şarap üreticisi Kavaklıdere de "Yakut" serisinin üretiminde Kalecik Karası üzümlerini kullanmaktaydı.


Neden Öküzgözü?

İri ve koyu tanelerinin renginden ötürü öküzün gözüne benzetilmesinden dolayı Öküzgözü adını almıştır. Türk şarapçılığında klasik bir kupaj denilince akla hiç kuşkusuz Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan şaraplar gelir.

Öküzgözü yumuşak mı?

Genellikle yakut kırmızısı renkli, orta gövdeli, asidi yüksek, yumuşak tanenli, zarif ve dengeli şaraplar vermektedir.

Kavaklıdere nin neyi meşhur?

Bakırcılık Kavaklıdere ile o kadar özdeşleşmiş ki, bu mesleği yapanlar arasında “Kalaycılık Dili” denilen bir dil gelişmiş. Bakıra “Palle”, bu özel dile ise “Palleci Dili” diyorlar. En önemli terimlerini sayacak olursak; müşteriye metrek, paraya nezilli, namaza imam işi, 1'e sama, 2'ye kulak denilmektedir.

Kavaklıdere hangi şehirde?

Kavaklıdere, Ankara'da Çankaya ilçesinde bulunan bir semttir. Ankara'da sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biri olan semtte, Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park gibi Ankara ile özdeşleşmiş mekanlar bulunmaktadır.

Kavaklıdere Yakut nasıl bir şarap?

Orta gövdeli, olgun ve esnek tanenli, rahat içimli ve akıcı bir kırmızı. Belli bir kompleksiteye de sahip, son yılların en iyi Yakut'u. 2-3 yıl içinde 16 derecede yudumlanmalı, kırmızı etlere, etli tencere yemeklerine ve az acılı kebaplara eşlik etmeli. 199.5 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

En ağır şarap hangisi?

Cabernet üzümü uzun süreli periyotta olgunlaşır. Kırmızı şarapların en koyu ve en ağır olanıdır.

Kavaklıdere şarap Fabrikası Nerede?

Kavaklıdere Şarapları; İç Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu'daki bağlardan hasat edilen üzümlerden üretilmektedir. İç Anadolu'daki bağlar; Ankara'nın Akyurt ve Kalecik ilçelerinde, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde ve Kırşehir'in Toklumen beldesinde bulunmaktadır.

En iyi şarap hangisi?

Parlak somon renginde, burunda şeftali, liçi ve kırmızı elma aromalarına sahip. Damakta ise ahududu, limon, nar aromalarının olduğu canlı, yüksek asiditeye ve ferahlatıcı bir içime sahip. Kavaklıdere Şarapları'nın Leyla'sı Migros & Macrocenter için özel üretilen bir şarap.

Benzer İçerikler