Kalecik Şarap

Kalecik Şarap Kalecik Şarap, Kalecik Karası nasıl bir şarap?, Kalecik Karası şarap tadı nasıl?, Kalecik Karası şarap nerenin?, Kalecik Karası ne kadar?, Kalecik Karası sert mi?, Kalecik Karası ağır mı?, Kalecik Karası nasıl içilir?

Kalecik Karası nasıl bir şarap?

Ankara'nın Kalecik ilçesinde yetişen Kalecik Karası, son zamanlarda Denizli platosunda ve Trakya'da da ekilmektedir. Kalecik Karası vişne suyu renkli, meyve aromalı, hafif-orta gövdeli, düşük asitli ve düşük tanenli şaraplar yapar. Türkiye'nin en iyi yıllanma potansiyeline sahip üzümlerindendir.

Kalecik Karası şarap tadı nasıl?

KALECİK KARASI

Günümüzde, Denizli platosunda ve Trakya'da da yetiştirilen bu zarif üzüm, asiditesi yüksek ancak taneni düşük şaraplara hayat verirken, aromatik ve meyvemsi yapısıyla ağız sulandırır. Genellikle orta gövdeli şaraplar ortaya çıkartan Kalecik Karası, açık yakut bir renge sahiptir.



Kalecik Karası şarap nerenin?

Kalecik Karası; Ankara'nın Kalecik ilçesi sınırları içerisinde yetişen ve kırmızı şarap üretiminde kullanılan bir üzüm çeşididir.

Kalecik Karası ne kadar?

Ankara-Kalecik ve Kırşehir'deki bağların üzümlerinden yapılmış, 13.9 derece alkollü. Açık yakut renginde. Kırmızı meyvemsi, topraksı, yanıksı ve baharlı koku ve tadlara sahip. Orta gövdeli, tanenleri sert ve damağı kurutuyor, Kalecik Karası'nın tipik yumuşaklığını yansıtmıyor.


Kalecik Karası sert mi?

Çok hafif, sossuz bir beyaz et, çok ağır bir kırmızı şarapla uymaz. Ama örneğin Kalecik Karası hafif bir üzümdür, asiditesi vardır ve meşe fıçı görmediyse, balığa çok güzel eşlik eder.

Kalecik Karası ağır mı?

Bu ikilinin anlaşma noktası genelde 16-20 derece arasında olur. Taneni zayıf olan şaraplar 14-16 derecede yani daha serin içilebilir. Örneğin: Kalecik karası, Gamay, Cinsault, Grenache. Taneni orta seviyede olanların ise 16-18 derecede içilmesi uygun olur.

Kalecik Karası nasıl içilir?

Kalecik karası ve öküzgözü şarapları Türk peynirleri ile iyi uyum sağlayabilen şaraplardır. Ben şu eşlemeleri önerebilirim: Tuzsuz, taze peynir ile narince veya kalecik karası. Gravyer ile chardonnay, narince, kalecik karası. Eski kaşar ile chardonnay, pinot noir, öküzgözü, taze beaujolais.

Kalecik Karası şarap ne ile içilir?

Kalecik Karası Türkiye'nin en iyi yıllanma potansiyeline sahip üzümlerinden biri. Sadece Ankara'nın Kalecik ilçesinde değil, aynı zamanda Ege, Trakya gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmekte. Kalecik Karasından yapılan şaraplar pamuk şekeri, çilek, ahududu ve zaman zaman kiraz-vişne aromasına sahip.

Kalecik Karası içinde ne var?

Cabernet üzümü uzun süreli periyotta olgunlaşır. Kırmızı şarapların en koyu ve en ağır olanıdır.

En ağır şarap hangisi?

210 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

Beylerbeyi Kalecik Karası ne kadar?

Beylerbeyi Kalecik karası bir şişe diğerinin tadını tutmuyor. Bir standart yok. İlk çıkanlar son derece lezzetliylen son dönemde aldıklarım acımtırak ve alışageldiğim Kalecik kalesi rakısından çok uzak. Her zamanki gibi tutan rakıda hemen bozulma başlıyor...

Beylerbeyi Kalecik Karası nasıl?

Buna göre diyebiliriz ki, Fransızlar için Pinot noir üzümü ne ise, Kalecik karası üzümü de Türkiye için odur. Vaktiyle Ankara ilinin en çok Kalecik ilçesinde yayılmış bulunduğu için "Kalecik karası" adını verdiğimiz bu üzümle ilk tanışıklığımız 1927 yılında olmuştur.

Benzer İçerikler