Kalecik Karası Şarap

Kalecik Karası Şarap Kalecik Karası Şarap, Kalecik Karası nasıl bir şarap?, Kalecik Karası tadı nasıl?, Kalecik Karası ne kadar?, Kalecik Karası sert mi?, Kalecik Karası nasıl içilir?, Kalecik Karası şarap ne ile içilir?, Kalecik Karası içinde ne var?

Kalecik Karası nasıl bir şarap?

Ankara'nın Kalecik ilçesinde yetişen Kalecik Karası, son zamanlarda Denizli platosunda ve Trakya'da da ekilmektedir. Kalecik Karası vişne suyu renkli, meyve aromalı, hafif-orta gövdeli, düşük asitli ve düşük tanenli şaraplar yapar. Türkiye'nin en iyi yıllanma potansiyeline sahip üzümlerindendir.

Kalecik Karası tadı nasıl?

KALECİK KARASI

Günümüzde, Denizli platosunda ve Trakya'da da yetiştirilen bu zarif üzüm, asiditesi yüksek ancak taneni düşük şaraplara hayat verirken, aromatik ve meyvemsi yapısıyla ağız sulandırır. Genellikle orta gövdeli şaraplar ortaya çıkartan Kalecik Karası, açık yakut bir renge sahiptir.



Kalecik Karası ne kadar?

Ankara-Kalecik ve Kırşehir'deki bağların üzümlerinden yapılmış, 13.9 derece alkollü. Açık yakut renginde. Kırmızı meyvemsi, topraksı, yanıksı ve baharlı koku ve tadlara sahip. Orta gövdeli, tanenleri sert ve damağı kurutuyor, Kalecik Karası'nın tipik yumuşaklığını yansıtmıyor.

Kalecik Karası sert mi?

Bu ikilinin anlaşma noktası genelde 16-20 derece arasında olur. Taneni zayıf olan şaraplar 14-16 derecede yani daha serin içilebilir. Örneğin: Kalecik karası, Gamay, Cinsault, Grenache. Taneni orta seviyede olanların ise 16-18 derecede içilmesi uygun olur.


Kalecik Karası nasıl içilir?

Kalecik karası ve öküzgözü şarapları Türk peynirleri ile iyi uyum sağlayabilen şaraplardır. Ben şu eşlemeleri önerebilirim: Tuzsuz, taze peynir ile narince veya kalecik karası. Gravyer ile chardonnay, narince, kalecik karası. Eski kaşar ile chardonnay, pinot noir, öküzgözü, taze beaujolais.

Kalecik Karası şarap ne ile içilir?

Kalecik Karası Türkiye'nin en iyi yıllanma potansiyeline sahip üzümlerinden biri. Sadece Ankara'nın Kalecik ilçesinde değil, aynı zamanda Ege, Trakya gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmekte. Kalecik Karasından yapılan şaraplar pamuk şekeri, çilek, ahududu ve zaman zaman kiraz-vişne aromasına sahip.

Kalecik Karası içinde ne var?

210 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

Beylerbeyi Kalecik Karası ne kadar?

Kalecik Karası; Ankara'nın Kalecik ilçesi sınırları içerisinde yetişen ve kırmızı şarap üretiminde kullanılan bir üzüm çeşididir.

Kalecik Karası nerenin üzümü?

Beylerbeyi Kalecik karası bir şişe diğerinin tadını tutmuyor. Bir standart yok. İlk çıkanlar son derece lezzetliylen son dönemde aldıklarım acımtırak ve alışageldiğim Kalecik kalesi rakısından çok uzak. Her zamanki gibi tutan rakıda hemen bozulma başlıyor...

Beylerbeyi Kalecik Karası nasıl?

Türkiye deki büyük şarap üretim tesislerinin önemli bir kısmının bulunduğu Nevşehir il sınırları civarında sulu ve beyaz, sek şarap yapımında kullanılan Emir üzümü başta olmak üzere Kayseri Karası; kırmızı şarap üretiminde bolca kullanılan, asidi düşük, şeker oranı yüksek Dimrit ve Şıradar şarap üzümleri yetişiyor.

Kalecik Karası şarap nerenin?

Beylerbeyi Kalecik Karası ŞEKERSİZ – Hacmen %45 alkol. sadece Kalinkoz anasonu ve suma vièrge'den yapılan %100 taze üzümlerin üçlü distilasyonudur. Bu son derece rafine üretim yöntemi benzersiz bir pürüzsüzlük ve hassas bir lezzet yaratır.

Beylerbeyi Kalecik Karası Nedir?

Servis Sıcaklığı

Birçok restoranda ve evde, beyaz şaraplar gereğinden fazla soğuk, kırmızı şaraplar ise olması gerekenden daha sıcak servis edilir. Ancak kaliteli bir beyaz şarap çok soğuk servis edildiğinde, nüanslarını ve tadındaki ince detayları kaybeder.


Benzer İçerikler