İsabey Kırmızı Şarap

İsabey Kırmızı Şarap İsabey Kırmızı Şarap, Isa Bey şarabı kaç TL?, Isabey kırmızı şarap nasıl?, Isabey şarap tadı nasıl?, Isabey kırmızı şarap hangi üzüm?, Isa Bey şarapları kimin?, Isabey nerenin?, Isabey şarabı nerede üretiliyor?

Isa Bey şarabı kaç TL?

Fotoğraf: İsabey Sauvignon Blanc - Şarap fiyatları oldukça makul - 70 tl.

Isabey kırmızı şarap nasıl?

Bordo renginde. Siyah ve kırmızı meyve bukeleri belirgin, vanilya ve kakao çağrışımları da hissediliyor. Orta gövdeli, belirgin tanenli, canlı ve enerjik bir kırmızı. 2-3 yıl içinde kırmızı etler, etli yahni ve az baharatlı kebaplarla denenmeli, içilmeden önce karafa aktarılmalı.


Isabey şarap tadı nasıl?

İzmir'in Menderes ilçesi İstasyon mevkiinde bulunan İsabey Bağ Evi'nin Sauvignon Blanc üzümlerinden üretilmiştir. Yeşil röfleli açık sarı renkte. Burun ve damakta canlı egzotik meyve ve narenciye aromalarına sahip.

Isabey kırmızı şarap hangi üzüm?

Ege bölgesinin 1.100 metre rakımlı bağlarında nadiren yetişen kalecik karası üzümlerinden üretilmiş.


Isa Bey şarapları kimin?

Bugün bağlarının toplam alanı 160 hektara ulaşan ve içerisinde birinci sınıf bir mekan olan İsabey Restoranı da bulunan bağlar artık Güner Ailesi'nin üçüncü nesli tarafından işletilmektedir. Ailenin en büyük yardımcıları ise Bordeaux bölgesi kökenli deneyimli Fransız danışmanı Florent Dumeau'dur.

Isabey nerenin?

İsabey, Kayseri ilinin Felahiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Isabey şarabı nerede üretiliyor?

İsabey bağları, İzmir'in Menderes ilçesinde, 150 metre ile 400 metre arasında değişen rakımlarda 850 dekar toplam alandan oluşuyor. Bu bağlarda Syrah, Merlot, Carignan, Chardonnay, Sauvignon Blanc ve Cabernet Sauvignon üzümleri yetiştiriliyor ve üretimleri yapılıyor.

Kırmızı şarap neyle iyi gider?

Kırmızı şarap, özellikle kırmızı et ile iyi gider. Baharatlı yemekler ve güçlü peynirlerle de iyi bir eşleşme sağlayabilir. İyi bir kırmızı şarap, özellikle de Cabernet Sauvignon, Merlot veya Pinot Noir gibi daha dolgun ve taninli bir şarap, kırmızı et yemekleriyle harika şekilde eşleşir.

Kırmızı şarap ile ne iyi gider?

Beyaz şarap ile kabuklu deniz ürünleri, balık, kümes hayvanları tercih edilmelidir. Beyaz şarap ile keçi peyniri, kaşar peyniri gibi peynirler tercih edilebilir. Kırmızı şarap ile Izgara bonfile, sade burger, ızgarada pişirilmiş kuzu eti, baharatlarla marine edilmiş ve odun ateşinde pişirilmiş etle çok uyumludur.

Şarabı neyle iyi gider?

Bir şarap seçerken, aroması ve tadı kadar rengine de bakın. Renk size şarabın hangi tatlara sahip olacağına dair bir fikir verebilir. Kırmızılar daha meyveli tatlara, beyazlar ise çiçek notalarına eğilimlidir, aroma ve tat size bu özel şişeden ne tür bir lezzet hissi beklemeniz gerektiği konusunda bir fikir verecektir.

Şarap alırken neye dikkat edilmeli?

Bölge bağlarının yaklaşık % 90 ına sahip İsabey Çekirdeksizi tanelerinin sapa ve salkıma bağlantılarının güçlü oluşu kendine münhasır tat, aroma, çekici özelliği ( albeni ) ve uzun süreli nakil ve muhafazaya uygun özellikleri ile Avrupa'ya ihracatı yapılan bir üzümdür.

Isabey nedir?

Alkol, tüm bu sorunlara yol açan serbest radikalleri artırdığı gibi, beyin ve sinir hücrelerine zarar verir. Şarabın kalp hastalıkları için faydalı olduğunu söylerken alkolün bu zararları unutulmamalıdır. Bu nedenle, üzüm suyu tüketilmesi daha ekonomik ve koruyucudur.

Benzer İçerikler