İphone Ötv Siz Fiyat

İphone Ötv Siz Fiyat İphone Ötv Siz Fiyat, iPhone 14 Pro Max ÖTV'siz ne kadar?, iPhone ÖTV'siz ne kadar?, iPhone 13 ÖTV'siz ne kadar?, iPhone de ÖTV ne kadar?, iPhone 14 de ÖTV ne kadar?, iPhone 14 ÖTV ve KDV ne kadar?, ÖTV'siz telefon kaç para?

iPhone 14 Pro Max ÖTV'siz ne kadar?

iPhone 15 Pro Max Vergisiz Fiyatı

Türkiye fiyatı ise 76,999 TL olarak şu anda piyasada satıştadır. Bu cihazın vergisiz fiyatı ise 37,815 TL oluyor. Yani hiç vergi alınmasaydı iPhone 15 Pro Max modeli sadece 37,815 TL olacaktı. Diğer cihazlarda alınan ÖTV vergisi yine bu cihazda da oldukça yüksektir.


iPhone ÖTV'siz ne kadar?

Apple 14 128 GB cihazın vergisiz satış fiyatı 18 bin TL olarak belirlenirken, KDV, ÖTV ve diğer vergiler eklendiğinde bu fiyat 42 bin TL'ye yükselmektedir.


iPhone 13 ÖTV'siz ne kadar?

iPhone 14 modelleri dahil olmak üzere bütün akıllı telefonlardan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınıyor. Buna ek olarak yüzde 1 de Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bu oran dışında toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV alınıyor.

iPhone de ÖTV ne kadar?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve %18 oranında KDV alınıyor.


iPhone 14 de ÖTV ne kadar?

iPhone 14 modelleri dahil olmak üzere bütün akıllı telefonlardan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınıyor. Buna ek olarak yüzde 1 de Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bu oran dışında toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV alınıyor. Bunun da üzerine yüzde 18 de KDV alınıyor.

iPhone 14 ÖTV ve KDV ne kadar?

40 bin TL'ye satılan bir cep telefonu ÖTV ve KDV kalktığında 20 360 bin TL'ye alınabilecek. Ancak sadece ÖTV muafiyeti uygulanması durumunda fiyatı kaba hesapla 30 bin TL'ye satılacak.

ÖTV'siz telefon kaç para?

ÖTV'siz fiyatı bin 500 TL'yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV, 3 bin TL'yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV, 3 bin TL'nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV alınıyor.

1 Telefonun ÖTV'si ne kadar?

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre; bahsi geçen karar ile nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefonlar ve bilgisayarlar elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek.

ÖTV'siz telefon ne kadar?

iPhone 14 modelleri dahil olmak üzere bütün akıllı telefonlardan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınıyor. Buna ek olarak yüzde 1 de Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bu oran dışında toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV alınıyor. Bunun da üzerine yüzde 18 de KDV alınıyor.

iPhone 13 Pro Max ÖTV ne kadar?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar ne zaman başladı? 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla alınan telefon, bilgisayar ve tabletler için kapsam dahilinde işlem yapılabilmekte olup 1 Kasım 2023 tarihinden önce satın alınan cihazlar kapsam dışında kalmaktadır.

Öğrencilere vergisiz iPhone Ne zaman?

Toplama baktığımızda ise vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti, yüzde 1 ise Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bunun ardından toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV ve ÖTV'li fiyat üzerinden de yüzde 18 KDV alınıyor.

iPhone 13 KDV ve ÖTV'si ne kadar?

Öğrenciye vergisiz telefon desteği 1 Kasım 2023 itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren satın alınan ve belirli şartları sağlayan teknolojik cihazlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ web sitesinden başvuru süreçlerini başlatabilirler.

Benzer İçerikler