İphone 13 Mini Vergisiz Fiyatı

İphone 13 Mini Vergisiz Fiyatı İphone 13 Mini Vergisiz Fiyatı, iPhone 13 mini vergisi ne kadar?, Vergisiz iPhone 13 ne kadar?, iPhone 13 vergisi kaç TL?, ÖTV'siz telefon kaç para?, iPhone 13 KDV ve ÖTV ne kadar?, Öğrencilere vergisiz telefon kimler alabilir?, Vergisiz iPhone kaç TL?

iPhone 13 mini vergisi ne kadar?

iPhone 14 modelleri dahil olmak üzere bütün akıllı telefonlardan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınıyor.

Vergisiz iPhone 13 ne kadar?

KDV ve yasal ücretlerin perakende satış fiyatına oranı en düşük olan iPhone 13 modeli, yüzde 37 ile 512 GB'lik iPhone 13 olurken; oranın en yüksek olduğu model ise 128 GB'lik iPhone 13 Pro. Bu modeli almak isteyenlerin cebinden çıkacak olan tutarın yüzde 45'i KDV ve diğer yasal ücretlere gidiyor.


iPhone 13 vergisi kaç TL?

40 bin TL'ye satılan bir cep telefonu ÖTV ve KDV kalktığında 20 360 bin TL'ye alınabilecek. Ancak sadece ÖTV muafiyeti uygulanması durumunda fiyatı kaba hesapla 30 bin TL'ye satılacak.

ÖTV'siz telefon kaç para?

Toplama baktığımızda ise vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti, yüzde 1 ise Kültür Bakanlığı payı alınıyor. Bunun ardından toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV ve ÖTV'li fiyat üzerinden de yüzde 18 KDV alınıyor.


iPhone 13 KDV ve ÖTV ne kadar?

Öğrencilerin 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin tebliğe göre, destekten yararlanmak isteyen Yükseköğretim öğrencilerinin satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmamaları gerekiyor.


Öğrencilere vergisiz telefon kimler alabilir?

iPhone 15 Pro Türkiye fiyatı güncel olarak 64,999 TL olarak satışa sunuluyor. Bu cihazın vergisiz fiyatı ise 31,922 TL olarak öne çıkıyor. iPhone 15 Pro cihazlarına eklenen ÖTV miktarı ise 19,153 TL yani verginin büyük bir kısmını yine ÖTV oluşturuyor.

Vergisiz iPhone kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Cihaz satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak. Yükseköğretim öğrencisi olmak. (Yükseköğretim: ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimlerini kapsar.)

Vergisiz iPhone kaç yaş?

KİMLER FAYDALANABİLECEK? Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

Vergisiz iPhone kimler alabilir?

Akıllı telefonlardan ilk olarak yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı alınıyor. Bunun üzerine yüzde 12 TRT Bandrolü, ÖTV'siz fiyatı 1500 TL'yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV, 3000 TL'yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV, 3000 TL'nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV alınıyor.

Vergisiz iPhone alınıyor mu?

Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacak. Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak.

Vergisiz telefon kaç yıl geçerli?

IMEI kayıt ücreti 2023'te 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarıldı. Bu ücret, 7 Temmuz'da Resmî Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. Son düzenlemenin ardından 2024 için bu ücret 31 bin 692 TL'ye yükseldi.

2023 iPhone vergisi ne kadar?

İLK ÖTV VE KDV'SİZ MODELLER NETLEŞTİ

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, Türkiye'de üretilen telefonlar arasında yer alan General Mobile'ın GM 24 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 22S, GM 22 Pro, GM 22 Plus modelleri ve E-tab 20 tableti öğrenciler tarafından vergisiz satın alınabilecek.


Benzer İçerikler