Boğazkere Öküzgözü Şarap

Boğazkere Öküzgözü Şarap Boğazkere Öküzgözü Şarap, Öküzgözü Boğazkere şarap nasıl?, Öküzgözü Boğazkere tadı nasıl?, Öküzgözü mü Boğazkere mi?, Öküzgözü Boğazkere ne ile içilir?, Öküzgözü yumuşak mı?, Öküzgözü şarap tatlı mı?, Boğazkere şarap hafif mi?

Öküzgözü Boğazkere şarap nasıl?

Boğazkere ise taneleri orta büyüklükte ve yuvarlak, kabukları kalın, etli kısmı sıkı ve yeşilimtirak renktedir. Şarap üretimi için uygun olgunluk zamanında Öküzgözü üzümünün asit miktarı yüksek, Boğazkere üzümünün ise asit miktarı düşük, şeker ve tanen miktarı yüksektir.

Öküzgözü Boğazkere tadı nasıl?

Damakta siyah erik, yaban mersinine, yoğun mineralitesiyle topraksı tonlar eşlik ediyor. Asiditesi gayet dengeli, yormuyor. Orta gövdeli. Zaman geçip açıldığında hem burunda hem damakta dolmalık biber notaları gelmeye başlıyor.


Öküzgözü mü Boğazkere mi?

Öküzgözü bir diğeridir. Boğazkere, Anadolu'nun en eski ve yerli üzümlerindendir. Elazığ'ın Öküzgözü ile, kaliteli ve dengeli bir kupaj şarap oluşturur.

Öküzgözü Boğazkere ne ile içilir?

Mezeler: Mercimek köfte, haydari, fıstıklı imambayıldı gibi mezelerin yanında ağırlıklı olarak beyaz şarap tüketilebilir. Kalecik karası gibi hafif kırmızı şaraplar da güzel gider.


Öküzgözü yumuşak mı?

Genellikle yakut kırmızısı renkli, orta gövdeli, asidi yüksek, yumuşak tanenli, zarif ve dengeli şaraplar vermektedir.

Öküzgözü şarap tatlı mı?

Tatlı Sert Öküzgözü 2007 kuru üzüm, yoğun kuru kırmızı meyveler, vişne reçeli, karamel, çikolata ve hafif tatlı baharat aromaları oldukça keyifli bir aperitif şarap.

Boğazkere şarap hafif mi?

Mor röfleli derin yakut renkteki şarabın oldukça kompleks yapıdaki burnunda karadut, erik, vişne, geriden baharatsı yapı hissediliyor. Burunda hafif alkol de kendini hissettiriyor. Damakta oldukça yuvarlak yapılı, yumuşak tanen yapısı ile zarif bir şarap. Orta derecede asiditesi, orta yapıda bir gövde ile bütünleşmiş.

Öküzgözü şarap neyle içilir?

Orta gövdeli kırmızı şaraplar (Öküzgözü, Sangioevese, Merlot, Cabernet franc, Tempranillo) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler. Zengin kırmızı şaraplar (Boğazkere, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel) ile sert ve küflü peynirler, kırmızı ve füme etler.

Öküzgözü şarap hafif mi?

Kavaklıdere öküzgözü

Rengi canlı kırmızı ve hafif yoğun.


Neden Öküzgözü?

İri ve koyu tanelerinin renginden ötürü öküzün gözüne benzetilmesinden dolayı Öküzgözü adını almıştır. Türk şarapçılığında klasik bir kupaj denilince akla hiç kuşkusuz Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinden yapılan şaraplar gelir.

Boğazkere nasıl bir şarap?

Boğazkere, koyu yakut kırmızısı, dolgun gövdeli, belirgin tanenli, orta-düşük asitli, zaman zaman da rüstik şaraplar vermektedir. Genellikle kırmızı kiraz ve ahududu aromaları belirginse de beyaz biber, karanfil ve okaliptüs Boğazkere'de rastlanan aromalardır.

Boğazkere şarap nasıl içilir?

Boğazkere ya da Öküzgözü- Boğazkere, Cabernet Sauvignon ya da Cabernet ağırlıklı kupajlar, gövdeli Syrahlar gibi. Bu şarapları genelde 20-22 derece civarı servis etmek gerekir.

Benzer İçerikler