Auchentoshan Viski

Auchentoshan Viski Auchentoshan Viski, Auchentoshan nasil bir viski?, Auchentoshan ne demek?, Oak viski ne demek?, American Oak ne demek?, Ilk hangi viski içilmeli?, En iyi viski nasıl anlaşılır?, Cardhu nasıl bir Viskidir?

Auchentoshan nasil bir viski?

Auchentoshan American Oak (İskoç Single Malt, %40 abv)

Damak: Burunla benzer fakat biraz daha baharatlı bir damak. Vanilya, şeftali, limon ve çikolata gibi tatlı aromalar belirgin. Bu aromalara tarçın ve çok hafif meşe eşlik ediyor. Yumuşak içimli ama sıcak bir karaktere sahip.


Auchentoshan ne demek?

1823 yılında kurulan Auchentoshan, İskoçya'nın tek 3 kez damıtma işlemi yapan damıtımevi olarak öne çıkıyor. Bu ayrıştırıcı özelliklerini de damıtımevinin 4 bir köşesinde “Distilled different” sloganıyla vurguluyorlar.


Oak viski ne demek?

Glasgow yakınlarındaki Lowland bölgesinin single malt viskisi. Diğer maltlar gibi iki değil üç kez damıtılmış, birinci ve ikinci dolum eski burbon fıçılarında yıllandırılmış. 40 derece alkollü. Koyu altın renginde. Hafif alkolsü, vanilya ve narenciye çağrışımlı aromalar da hissediliyor.

American Oak ne demek?

American Oak, yine üç distile tekniğiyle üretilmiş ve adından anlaşılacağı üzere Amerikan bourbon fıçılarında olgunlaştırılmış bir ekspresyondur. Ülkemizde de satışta olan ekspresyon % 40 alkol oranına sahiptir.

Ilk hangi viski içilmeli?

İlk aşamada Johnnie Walker, Chivas Regal, Jameson veya Ballantine's gibi Blended (Harman) markalara yönelebilirsiniz. Eğer bir Single Malt denemek istiyorsanız, Singleton 12, Cardhu 12, Glenlivet 12, Glenfiddich 12 veya Aberlour 12 gibi yumuşak içimli ekspresyonları tercih edebilirsiniz.

En iyi viski nasıl anlaşılır?

Viskinin tadını daha iyi anlamanızı ve tüm aromalarını algılamanızı sağlayan geniş, düz bir bardakta servis edilmesi uygundur. Viski bardağını burnunuza yaklaştırdığınızda alkolün kokusu çok yoğun olmamalı ve içeceğin diğer aromalarını algılamanıza engel olmamalıdır.


Cardhu nasıl bir Viskidir?

Oldukça kolay içimli, yuvarlak. Bitiş: Meyve, bal ve meşe notalarının hakim olduğu kısa bir bitiş. Genel: Sade, lezzetli ve oldukça kolay içimli bir İskoç maltı. Speyside bölgesinin alışılagelmiş meyvemsiliğini başarılı şekilde yansıtan ekspresyon, Single Malt kategorisine giriş niteliğinde bir viski.

Glenfiddich viski nedir?

Glenfiddich Excellence 26, damıtımevinin Amerikan meşe eski Bourbon fıçılarda tam 26 yıl olgunlaştırıp 43 alkol derecesiyle şişelediği ekspresyonu.

Single malt viski farkı nedir?

single maltın özelliği, tek bir damıtımevinde, sadece su ve arpa maltı kullanılarak, genellikle tek bir arpa çeşidinden elde edilmiş olan iskoç viskisi olmasıdır. üretim süreci normal viski üretimiyle aynıdır ama harman bir viski olmadığından single malt viskinin tat ve koku özelliklerini taşır.

En iyi viski markasi hangisi?

1910 yılında harmanlanan Finest kendi kategorisinde tarifi korunan en eski viski olma özelliğine sahiptir. İkonik dikdörtgen bir şişeye sahip olan Finest bu şişe formuna ABD içki yasağı (Prohibition) döneminde müşteriler şişelerini evrak çantalarında daha rahat taşıyabilmeleri maksadıyla geçmiştir.

Finest viski ne demek?

Ballantine's Finest, dünyanın en çok satan harman viski markalarından Ballantine's'ın standart şişelemesi. Yıl ibaresi taşımayan bu harman içerisinde başta Glentauchers, Miltonduff ve Glenburgie gibi maltlar olmak üzere 50 kadar viskiyi barındırıyor.

Finest viski nedir?

Yeni oral antikoagülan ilaçlar (YOAK) ya da sabit dozlu oral antikoagülan ilaçlar, ağızdan kullanılan ve kanın pıhtılaşma süresini uzatarak pıhtı oluşumu riskini azaltmayı hedefleyen yeni grup kan seyrelticilerdir.

Benzer İçerikler