Aberlour 12

Aberlour 12 Aberlour 12, Aberlour nasıl bir viski?, Aberlour viski hangi ülkenin?, Aberlour 12 nedir?, Cardhu nasıl bir viski?, En kaliteli viski hangisi?, Aberlour nasıl okunur?, Viski 12 yıl bekliyor mu?

Aberlour nasıl bir viski?

Aberlour 12 Double Cask (Single Malt Scotch, 40% abv)

Özellikle meşe notaları oldukça baskın. Damak: Aberlour 12 Double Cask, damakta oldukça yoğun ve gövdeli bir yapıya sahip. Burundaki tarçın, meşe ve kuru üzüm notaları burada etkili. Ek olarak damakta karamel, esmer şeker, çikolata ve fındık gibi aromalar da mevcut.


Aberlour viski hangi ülkenin?

İskoçya'nın Speyside bölgesinde bulunan Aberlour damıtımevinin 12 yıllık ekspresyonu Aberlour 12 Double Cask, geleneksel meşe ve şeri fıçılarında olgunlaştırılıp, %40 alkol seviyesi ile şişeleniyor.


Aberlour 12 nedir?

Aberlour 12 kullanılmış bourbon fıçılarında olgunlaştırıldıktan sonra şeri fıçılarında bitiş işlemi gören %40 ve %43'lük ekspresyonları bulunan bir viskidir. Ayrıca “San Francisco World Spirits Competitions”'da 2007 yılında altın, 2011 yılında ise gümüş madalya kazanmıştır.

Cardhu nasıl bir viski?

Oldukça kolay içimli, yuvarlak. Bitiş: Meyve, bal ve meşe notalarının hakim olduğu kısa bir bitiş. Genel: Sade, lezzetli ve oldukça kolay içimli bir İskoç maltı. Speyside bölgesinin alışılagelmiş meyvemsiliğini başarılı şekilde yansıtan ekspresyon, Single Malt kategorisine giriş niteliğinde bir viski.

En kaliteli viski hangisi?

Aberlour: ah-bur-lao-er (Aber; Nehrin Ağzı)(Lour Deresi Spey Nehri'nin Bir Koludur.) Aultmore: ault-moor (Büyük Dere)(Esin Kaynağı İse; Damıtımevinin Su Kaynağı olan Auchinderran Deresi'nden Gelmektedir.)

Aberlour nasıl okunur?

İskoçya'da yasa gereği bir içkiye viski denebilmesi için en az 3 sene meşe fıçıda beklemiş olması gerekiyor. Ancak istisnaları olmakla birlikte pek çok üretici 3 senede şişelemeyip 10-12 seneyi bekliyor.


Viski 12 yıl bekliyor mu?

Sebebi sadece buz değildir, sek içseniz dahi bardağın yarısı boş bırakılır, bu konyak içerken de böyledir, aslında şarap içerken de. Sebebi buharının bir miktar bardağın içinde kalması, böylece içkinizi içerken kokusuna da maruz kalmanızdır.

Viski neden az doldurulur?

Birleşik Krallık'ta 2,1 milyon sterline (75 milyon TL) alıcı bulan İskoç viskisi, açık artırmada satılan en pahalı içki rekorunu kırdı. Londra'daki Sotheby's Müzayede Evi'nde dün açık artırmaya çıkan 1926 tarihli Macallan viskisi, satış öncesi tahmin edilen fiyatın iki katına satıldı.

En pahalı viski ne kadar?

Chivas Regal 12 (İskoç Harman, 40% abv)

Damak: Oldukça yumuşak ve tatlı karakterde. Vanilya, karamel, bal ve hafif narenciye aromalarına kuruyemiş, tahıl ve baharat eşlik ediyor. Kremamsı ve fazlasıyla kolay içimli.


Chivas Regal 12 Tadı nasıl?

Birçok viski şişesinin üzerinde 12, 18, 21 gibi sayılar olduğunu göreceksiniz. Eğer bir harman viskiden bahsediyorsak, şişenin üzerindeki sayı o viskinin harmanında bulunan en genç viskinin yaşını verir.

Viskide 12 18 ne demek?

Chivas Regal 12, Dünyanın en çok bilinen viski markalarından biri olan Chivas Regal'in 12 yıllık standart ekspresyonu.

Chivas 12 kaç yıllık?

Viskinin tadını daha iyi anlamanızı ve tüm aromalarını algılamanızı sağlayan geniş, düz bir bardakta servis edilmesi uygundur. Viski bardağını burnunuza yaklaştırdığınızda alkolün kokusu çok yoğun olmamalı ve içeceğin diğer aromalarını algılamanıza engel olmamalıdır.

Benzer İçerikler